Skoči na glavno vsebino

Učenje na daljavo

Komunikacija med učenci, starši in strokovnimi delavci šole poteka znotraj eAsistenta preko sporočil, kanalov in oglasnih desk. Osnova pouka na daljavo so spletne učilnice, do katerih se prav tako dostopa preko eAsistenta.


Nekaj nasvetov za vedenje na videokonferencah:

  • Bodi pripravljen in točen – za srečanje se uredi, pripravi učbenike, zvezke in druge potrebščine, ki so potrebne za izvajanje določenega predmeta, bodi v tihem okolju, izklopi telefon in umakni druge moteče dejavnike, prižgi kamero in ugasni mikrofon.
  • Aktivno sodeluj – izkaži svoje zanimanje za predmet, pri tem pa vseeno bodi pozoren, da drugim udeležencem ne skačeš v besedo. Virtualno dvigni roko in počakaj na poziv učitelja ali profesorja.
  • Bodi zbran in osredotočen na delo – pouk na daljavo je vseeno pouk. Poskrbi, da od njega odneseš največ kar lahko. Med poukom delaj samo, kar ti je naročeno, druge obveznosti naj počakajo na konec.
  • Spoštuj zasebnost – tako svojo kot tudi od drugih. Na videokonferenci skušaj razkriti čim manj svoje okolice in intimnih zadev, prav tako pa se ne vtikaj v zasebnost drugega. Poskrbi, da v svojem ozadju ne boš razkril nečesa, kar bi lahko bilo povod za žaljenje ali norčevanje.
  • Ne pozabi na človeka na drugi strani – bodi spoštljiv, strpen in prijazen. Ne deli neprimernih ali žaljivih vsebin.
  • Ne deli povezav do videokonference na družabnih omrežjih ali na druge načine. To je tako, kot da bi v učilnico vabil ljudi, ki niso tvoji sošolci.
  • Ne snemaj ali ne delaj posnetkov zaslona brez dovoljenja učitelja.
    (vir: https://safe.si/obnasanje-na-spletu/bonton-in-varnost-pri-videokonferencah-pri-pouku)

Priporočila za izvedbo izobraževanja od doma.
Varnostni vidik izvajanja pouka na daljavo.

Priporočamo uporabo šolske spletne strani učna gradiva.

Dostopnost