Skoči na glavno vsebino

Planinski tabor za nadarjene

Prejšnji vikend smo se udeležili planinskega tabora za nadarjene učence. Vse, kar smo potrebovali, smo si spakirali v nahrbtnike. V petek smo imeli v šoli še zgodnje kosilo, nato pa smo se z avtobusom odpeljali proti Goltem.

Peš smo se odpravili proti Smrekovcu. Kmalu smo imeli prvi postanek pri umetnem jezeru (za smučarje), kjer smo z zanimanjem opazovali žabe, se malo spočili in se posladkali. Nato smo zelo dolgo hodili proti Domu na Smrekovcu. Vmes smo še pomalicali, naredili indijski pozdrav soncu in odšli naprej. Na poti smo se pogovarjali, igrali igre, trgovali s sladkarijami in se imeli lepo. Končno smo prispeli do Doma na Smrekovcu. Bili smo kar malo izmučeni. Ciljno klančino pa smo vseeno pretekli! Potem smo odložili stvari, si uredili sobe in odšli na večerjo. Za večerjo smo imeli obilno porcijo špagetov z bolonjsko omako in za sladico palačinke z Nutello. Njam! Po večerji smo imeli prosti čas, zato smo se zbrali pred domom, kjer smo si prebrali o gozdovih na Smrekovcu. Nabrali smo palice za taborni ogenj in zakurili. Ob ognju smo prepevali pesmi iz pesmarice. Nato smo se lovili, poslušali glasbo in plesali.

Naslednji dan smo po obilnem zajtrku pospravili stvari in se odpravili dalje. Šli smo na vrh Smrekovca. Razgled je bil prostran, videli smo Ojstrico, Velenje, Veliko planino, Menino planino, Peco, Velenjsko jezero in megleno Celje. Vreme je bilo sončno in jasno. Nato nas je čakala dolga pot proti Slemenu. Fantje so nas na poti želeli prestrašiti, a jim ni uspelo. Komaj smo čakali, da prispemo na cilj, kjer smo takoj vsi sezuli pohodne čevlje in si nadeli natikače. Nato smo imeli slastno kosilo in na koncu sladoled po izbiri. Z avtobusom smo se odpravili proti šoli.  

Bil je prijeten in družaben vikend, saj smo se malo bolje spoznali in zelo uživali. Upamo, da še kdaj ponovimo!

Lina, Neža in Ula

 

Dostopnost