![dsc_0019 dsc_0019](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2021_09_24_sportni_dan/thumbs/thumbs_dsc_0019.jpg)
![20211109_163942 20211109_163942](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2021_11_planica/thumbs/thumbs_20211109_163942.jpg)
![33 33](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2021_12_02_bazar/thumbs/thumbs_33.jpg)
![IV-OS-Celje-Laura-2.b IV-OS-Celje-Laura-2.b](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2023_05_18_voda/thumbs/thumbs_IV-OS-Celje-Laura-2.b.jpg)
![image00027 image00027](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2023_09_30_svetina/thumbs/thumbs_image00027.jpeg)
![IMG_1347 IMG_1347](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2023_12_15_jama/thumbs/thumbs_IMG_1347.jpg)
![IMG_3360 IMG_3360](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2024_04_04_pojejo/thumbs/thumbs_IMG_3360.jpeg)
![1000021827 1000021827](http://www.o-4os.ce.edus.si/wp-content/blogs.dir/45183/files/2024_05_23_2dan/thumbs/thumbs_1000021827.jpg)
Ni nujno, da se tujega jezika učimo le v razredu s pomočjo učbenikov, lahko si ga popestrimo na več zanimivih načinov. V torek, 30. 5. 2023, so učenci 5. in 6. razredov, ki se učijo španščino, spoznavali kulinarične posebnosti držav, kjer govorijo ta temperamentni jezik. Tokrat so si v gospodinjski učilnici sami pripravili nekatere znane jedi. Začeli so z mrzlo paradižnikovo juho – gazpacho, glavnih jedi pa je bilo več. Seveda ni šlo brez paelle, slavne španske jedi z rižem. Z namenom, da bi si zapomnili razliko med špansko in mehiško tortillo, so si pripravili kar obe. Zdaj vsi vedo, da je španska tortilja omleta s krompirjem, mehiška pa nekakšna koruzna palačinka, ki jo lahko napolnimo z različnimi nadevi. Za posladek so si pripravili churros, poskusili pa smo tudi špansko pijačo sangrio, ki so jo pripravili z različnimi sokovi in sadjem.
Zagotovo bi te jedi teknile tudi vam, a smo prav vse pojedli, saj so učencem odlično uspele! Če vas zanimajo recepti, pa jih lahko pocukate za rokav. Med nami so namreč pravi kuharski mojstri!
Tina Dimec Ivanjko, prof.