Skoči na glavno vsebino

Ekskurzija v London

Od 18. – 22. marca 2023 smo se učenci osmega in devetega razreda odpravili na ekskurzijo v London.

Prvi dan se je za nas začel že zelo zgodaj, saj smo si želeli ogledati vsak kotiček te ogromne prestolnice. Veliko smo bili na nogah. Sprehodili smo se po Greenwichu, se kasneje vozili z ladjo po Temzi, proti večeru pa odšli v mesto, kjer je sledila večerja. Šele pozno zvečer smo utrujeni prvič vstopili v sobe našega hotela.

Naslednji dan smo avtobus zamenjali z njihovo slavno podzemno železnico, ki nas je pripeljala k Buckinghamski palači. Tam smo se sprehodili po parku in opazovali menjavo straže. Preden smo se odpravili do Naravoslovnega muzeja, smo si vzeli tudi  čas za fotografiranje Big Bena.

Tretji dan smo preživeli na Oxford Streetu. Tam smo kosili in nakupovali. Z velikim navdušenjem smo si ogledali še London Eye. S samega vrha smo fotografirali osupljivo mesto in uživali v čarobnosti milijonskega mesta. Nekateri so se ta dan odločili še za ogled muzikala Mamma Mia. Medtem ko so uživali v predstavi, smo se ostali po napornem dnevu vrnili v hotel.

Zadnje trenutke na naši ekskurziji smo posvetili obisku muzeja voščenih lutk Madame Tussauds. Fotografirali smo se z našimi najljubšimi slavnimi osebnostmi. Ogledali smo si še  znamenito in spoštovano univerzo v  Cambridgeu, ki je bila ustanovljena že leta 1209.

Žal se je čas našega zanimivega izleta iztekel. Morali smo oditi na londonsko letališče, kjer nas je čakalo letalo za Benetke. Iz Benetk do Slovenije smo se peljali z avtobusom in domov prispeli  šele ob štirih zjutraj.

Vsi smo se v Celje vrnili polni lepih vtisov. Ekskurzija je bila poučna in nepozabna, mi pa smo bili srečni tudi zato, ker nam v sredo ni bilo treba v šolo.

Inara Lešnik, 8.a

Dostopnost