Skoči na glavno vsebino

Rastem s knjigo

Sedmošolci smo se na prvi pomladni dan odpravili v Osrednjo knjižnico Celje, kjer smo preživeli zelo zanimivo in predvsem zabavno dopoldne. Ob svetovnem dnevu poezije smo imeli organiziran kulturni dan Rastem s knjigo. To je projekt Javne agencije za knjigo RS, ki spodbuja bralno kulturo. Z njim skušajo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Prvo šolsko uro smo v okviru UNESCO projekta »Podari pesem« pisali pesmi slovenskih pesnikov. Po malici pa smo odšli v Osrednjo knjižnico Celje, kjer nas je pričakal Boštjan Gorenc – Pižama. Povedal nam je nekaj o svojem delu, o tem, kako piše knjige in kako jih prevaja. Predstavil nam je tudi, kako nastaja strip.

Knjigo Reformatorji v stripu, ki jo je soustvaril prav Pižama, je namreč vsak od nas dobil v dar. Ob koncu druženja smo se še fotografirali z avtorjem in dobili njegov podpis. Prijazne knjižničarke so nas presenetile s čokoladnimi krofi.

Meni je bil kulturni dan zelo všeč, saj je Boštjan Gorenc – Pižama zelo zabaven. Izvedela sem veliko novega o nastajanju stripa in prevajanju.

Pia, 7.b

Dostopnost