Skoči na glavno vsebino

Pohod na Stolpnik

Poletno sonce je svoje moči pokazalo že na sobotno jutro, 18. junija 2022, ko smo se s pohodniki planinskega krožka IV. OŠ Celje zbrali na parkirišču v Frankolovem ob 8. uri. Pot pod noge in že gremo!

Do Črešnjic smo prišli malo po gozdu, malo po cesti. Večkrat smo se ustavili, da smo nadomestili izgubljene zaloge tekočine v telesu. V tem majhnem kraju smo izkoristili tudi vodno pipo in si zmočili glave ter se na ta način ohladili. Tako smo se odpravili proti gozdni poti, ki se je začela vzpenjati. Proti vrhu je bil vzpon strmejši, vendar to ni zaustavilo naših nadobudnih planincev in kot bi mignil so že bili vsi na vrhu Stolpnika. Najprej smo pomalicali, saj smo bili že kar pošteno lačni. Vročina nam je pobrala še nekaj več energije, kot smo predvideli. Nič zato! Po malici smo namreč bili spet navihani planinci, ki so se povzpeli po stopnicah na sam vrh stolpa Stolpnik. Na vrhu smo si ogledali naravne znamenitosti in poiskali mesto Celje. Za tem smo se začeli spuščati in ob previdnih korakih varno prišli do Črešnjic, kjer so nas počakali starši. Vidno utrujeni pohodniki so se jih zelo razveselili.

Z gospo učiteljico Mojco nama je bilo v veselje peljati takšno skupino učencev na Stolpnik. Pravi asi smo! Naslednje šolsko leto pa novim dogodivščinam naproti

Dostopnost