Košarka - četrfinale državnega prvenstva za deklice

16.1.2018

 

Na IV. osnovni šoli se je v torek, 16. 1., odvijal četrtfinale v košarki za dekleta 8. in 9. razreda. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Blaža Arniča Luče, OŠ Slivnica in IV. OŠ Celje. Članice izbirnega predmeta šolsko novinarstvo smo zbrale nekaj izjav sodelujočih na tekmi, pridno pa smo beležile tudi rezultate.

1. tekma: IV. OŠ CELJE : OŠ SLIVNICA
Rezultat ob polčasu: 22 : 6
Konec tekme: 52 : 40
Komentarji po 1. tekmi
Kapetanka Sanja Miladinović je povedala, da se po zmagi punce počutijo odlično. Če zmagajo še na naslednji tekmi, pridejo v finale. Dodala je, da to odlično ekipo z veseljem vodi in spodbuja.
Igralke OŠ Slivnica niso bile zadovoljne s porazom, vendar pa so rekle, da se bodo borile še naprej ter da košarko igrajo z veseljem.

2. tekma: OŠ BLAŽA ARNIČA LUČE : OŠ SLIVNICA
Rezultat ob polčasu: 19 : 19
Konec tekme: 34 : 25
Komentarji po 2. tekmi:
Trener ekipe OŠ Blaža Arniča Luče je dejal, da je z igro igralk zelo zadovoljen, ker tako ali tako nimajo kluba, saj včasih trenirajo še nogomet in odbojko kot interesni dejavnosti. Trener je poudaril, da do drugih trenerjev med tekmo goji zdravo tekmovalnost, po zaključku pa so v prijateljskih odnosih. Igralkam je še čestital!

3. tekma IV. OŠ CELJE : OŠ BLAŽA ARNIČA LUČE
Konec tekme: 44 : 29
Komentarji po tekmi:
Zmagovalke, dekleta s IV. OŠ CELJE, so povedale, da jim je bilo všeč, da smo učenci navijali, ker jim je dalo to še dodatno motivacijo in spodbudo. Med 1. tekmo so uživale, a pri zadnji tekmi so bile nasprotnice preveč grobe in so se morale zelo boriti. Zmage so se zato ZELO razveselile.


IV. osnovna šola Celje je bila tokrat organizator državnega četrtfinala, zato smo za komentar vprašale še ravnateljico, gospo Nevenko Matelič Nunčič.
Povedala je, da je z igro deklet zelo zadovoljna, hkrati pa ponosna, saj je vsaka zmaga prijetno doživetje. Tekmovalke so dale vse od sebe in so se zelo dobro borile. Želi jim veliko sreče še naprej.

 

NOVINARKE: Ajda Salobir, Miona Kamenšek Zatler, Eva Verblač, Zoja Vasič Kranjc in Nela Keranović