Četrfinale košarke za dekleta

 

V četrtek, 19. januarja 2017, so se odigrali četrtfinalni turnirji šolskih košarkarskih tekmovanj. Na IV. osnovni šoli Celje smo gostili ekipo košarkaric iz Osnovne šole Vavta vas, ekipa Osnovne šole Trbovlje pa je v zadnjem trenutku odpovedala sodelovanje. Tako so si učenci ogledali samo eno tekmo, ki so jo prepričljivo dobila naša dekleta – rezultat je bil 58 : 39.


V ekipi IV. osnovne šole Celje so nastopile Aleksandra Arsenić, Lara Bezgovšek, Tara Cizej, Maja Djaković, Sara Djukić, Maša Kenjalo, Katarina Kovač, Pika Kristanc, Sanja Miladinović, Nikita Mrđenović, Nika Rodošek, Snježana Stjepanović in Tjaša Teršek,  njihova mentorica pa je učiteljica športa Alenka Šauperl.

Dekletom želimo veliko športne sreče v polfinalu.

Posebna gostja dogodka je bila naša nekdanja učenka, športnica Slovenije, svetovna in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak. V kratkem pogovoru je povedala, da se s košarko ni posebej ukvarjala, le v kaki šolski ekipi je nastopila, če ne bi bila judoistka, pa bi si zagotovo našla kak drug šport, ker jo marsikaj zanima. Spremljala je živahno tekmo, pohvalila odlično igro in na koncu dekletom podelila priznanja.

Obe ekipi lahko pohvalimo za fair play, vse gledalce na tribuni pa za pozitivno vzdušje in strpno navijanje.