IV. OŠ Celje

IV. osnovna šola Celje
Dečkova cesta 60, 3000 Celje

Tel. +386 3 428 54 10
Fax. +386 3 428 54 30
Tel.računovodstvo: +386 3 428 54 81
http://www.facka.si
o4osce@guest.arnes.si

Unesco


Na povsem vse nikoli ne moreš biti pripravljen,
na tisto, kar je predvidljivo, pa moraš biti pripravljen!

                                                                                             
Iztok  Čop, 21. julij 2016

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši, sodelavci in sodelavke!

 

Brezskrbno olimpijsko poletje se je prevesilo v delovno jesen. Novo šolsko leto je za našo IV. osnovno šolo Celje že petinpetdeseto po vrsti, ponosno pa ga začenjamo s priznanjem KULTURNA ŠOLA, ki smo ga prejeli za kakovostno delovanje na različnih področjih kulture v zadnjih letih.


Avgust je mineval v znamenju olimpijskih iger in prepričana sem, da ste jih vsi spremljali. Zagotovo tudi veste, da je bilo v letošnji olimpijski odpravi kar precej Celjanov, morda ste bili tudi na sprejemu, ki je bil v mestu pripravljen zanje. Najbrž pa še ne veste, da je kar pet letošnjih udeležencev obiskovalo našo šolo – tudi najuspešnejša med njimi – Tina Trstenjak. Potrudili se bomo, da bomo v letošnjem letu vsaj nekatere naše olimpijce gostili v šoli. Tako vam bodo lahko iz prve roke povedali marsikaj zanimivega, predvsem pa, koliko vsega je treba narediti, da sploh postaneš udeleženec olimpijskih iger.


Gostiti olimpijce pa je samo eden od načrtov za šolsko leto 2016/2017. V kratkem vas že čaka naloga Učenec poučuje in že lahko začnete razmišljati, kje, pri katerem predmetu, se želite preizkusiti v vlogi učitelja. Vsekakor dragocena izkušnja! Kolesarjenje po Fackini poti je tudi tradicionalno, prav tako planinski pohodi v okviru športnih dni. Tudi branje bo letos zanimivo in malce drugače zastavljeno, kot EVROPSKO VAS pa bomo spoznavali Luksemburg. Skrbno in odgovorno izberite med interesnimi dejavnostmi, ki vam jih bomo ponudili, da bo res prava!


Prav odgovornost naj bo tista najpomembnejša vrlina, ki bo zaznamovala vaše letošnje leto. In ker je v šoli veliko predvidljivega, na to pa je, kot pravi Iztok Čop, eden najuspešnejših slovenskih olimpijcev in vodja letošnje odprave, treba biti pripravljen, ne pozabite: prihajajte k pouku vedno pripravljeni in z vsem, kar za delo potrebujete, pa bo šolsko leto minilo, da sploh ne boste vedeli, kdaj. Pa strpnost naj bo v medsebojnih odnosih vedno na prvem mestu in pripravljenost narediti nekaj dobrega za druge, na cesti pa previdnost, ki je ni nikoli dovolj.


Veliko uspeha, dobrega počutja in prijaznih trenutkov voščim prav vsem!

                                                                                                          Nevenka Matelič Nunčič,
ravnateljica

 


Matična številka: 5082633000 Identifikacijska številka za DDV: SI82175420 Podračun: 0121 1603 0646 584 pri UJP IBAN: SI56 0121 1603 0646 584 BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X