IV. osnovna šola Celje


 
 

 

 Dragi učenci in učenke, spoštovani starši in sodelavci!

Pred nami je novo šolsko leto, triinpetdeseto na IV. osnovni šoli Celje, zato dobrodošli na naši Četrtki!

Začetek je vedno priložnost, da si postavimo prave cilje in pogumno stopimo na pot, ki nas bo vodila do njihove uresničitve. Pri tem nas bodo vseskozi spremljale naše vrednote: odgovornost, znanje, skrb za okolje in upoštevanje dogovorjenega. 407 učencev vas bo letos vsak dan prihajalo k pouku. Želim in verjamem, da boste vsi devetošolci zgled in v pomoč mlajšim generacijam, ker ste najstarejši in se že spogledujete s srednjo šolo, ker imate največ izkušenj in, preprosto, ker se tako pač spodobi.

Da bo lahko vsak naredil tisto, kar se od njega pričakuje, moramo upoštevati določena pravila – le tako je življenje v skupini mogoče. Kljub mladostni razigranosti imate tudi vi, učenci, ob vseh pravicah tudi dolžnosti, na katere preradi pozabljate. Predvsem je vsak med vami dolžan skrbeti zase in paziti, da se mu nič ne naredi – obenem pa ravnati tako, da ne ogroža drugih. Če boste spoštljivi do sebe, boste znali spoštovati tudi druge!

Še posebej bodite previdni, ko prihajate v šolo, in se zavedajte, da na cesti nikoli nisi sam. Ne računajte na to, da bodo drugi pazili na vas! Do šole lahko pridete po manj prometnih poteh, in četudi je prijetno klepetati s sošolci, se ne pozabite prepričati, če lahko varno prečkate cesto. Rolerji, skiroji in podobni pripomočki so namenjeni za prosti čas, zato jih pustite doma.    

Letos vas v šoli čaka prenovljena učilnica za angleščino, hitrejši dostop do interneta bomo zagotovili s pomočjo optičnih vlaken, vreme pa nam kar precej nagaja pri ureditvi učilnice na prostem, ki se je že zelo veselimo. Kot pomembno veščino bomo spoznali mediacijo, nadaljevali bomo srečanja z učenci iz Zrenjanina in Celovca, na ekskurzijah in v šoli v naravi raziskovali lepote naše dežele, v okviru Evropske vasi pa Portugalsko, spet bomo veliko brali. V zavzetem delu in sodelovanju se skriva moč, da bomo zastavljene naloge dobro opravili.

Spoštovani starši in sodelavci, naša skupna odgovornost je, da z lastnim zgledom, strpnostjo in sodelovanjem usmerjamo učence v odgovoren odnos do učenja in spoštljiv odnos do soljudi. Če bomo skupaj iskali rešitve, bomo ob zaključku zagotovo ponosni na še eno bogato leto!

Naj bo srečno, uspešno, prijazno in nasmejano!

                                                               Nevenka Matelič Nunčič, ravnateljica

 

 
 

Matična številka: 5082633000 Identifikacijska številka za DDV: SI82175420 Podračun: 0121 1603 0646 584 pri UJP IBAN: SI56 0121 1603 0646 584 BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X