Obisk knjižnega sejma v Ljubljani

 

V petek, 30. 11., smo obiskali že trideseti knjižni sejem v Ljubljani. Ogledali smo si zanimive in privlačne razstavne prostore vseh založb, izbirali in izbrali knjige za domače knjižne police ter se zabavali na veselošolskem kvizu s Pidžamo. In kaj nam je bilo najbolj všeč?

 

Moja najljubša knjiga je Maček Muri, ker mi je najbolj ostala v spominu iz otroštva. Po mojem mnenju je to knjiga z najlepšo ilustracijo na naslovnici. Všeč mi je bilo tudi, da sem lahko kupila knjige po precej znižani ceni, saj zelo rada berem. (Maja)

 

Vsi razstavni prostori so bili zelo lepo urejeni, najbolj pa me je pritegnila ponudba Mladinske knjige. Kupila sem si knjigo Krive so zvezde, ker je res odlična. (Nika)

 

Pravzaprav mi je bilo všeč čisto vse, sam pa pri branju dajem prednost zgodovinskim kriminalkam, kot so knjige iz zbirke Rimske skrivnosti. Vsi prodajalci so bili prijazni in knjige sem lahko kupil po znižani ceni. (Tim)

 

Knjižni sejem sem obiskal zato, ker zelo rad berem. Vedel sem, da bo zelo zanimivo, saj je bilo razstavljenih res veliko knjig. Moja najljubša knjiga pa je vsekakor Dnevnik nabritega mulca, v kateri Grega opisuje svoje zanimive dneve in išče ljubezen. (Domen)

 

Obiskal sem prostor, kjer so prodajali knjige Primoža Suhodolčana, saj je to moj najljubši pisatelj. Zelo sem bil vesel, da sem se z njim tudi srečal. Moja najlubša knjiga je prav njegova Kolesar naj bo, v kateri Ranta poskuša leteti v svoji sobi. (Denis)

 

Moje najljubše knjige izdaja založba Sanje. V knjižni obliki predstavljajo več spregledanih, a vsekakor pomebnih del slovenskih klasikov (F. M. Ježka, D. Počkaj in drugih). Ta založba je v slovenski prostor vpeljala tudi pojem "zvočna knjiga". Sodelovala je pri projektu z RTV Slovenija "Prižgimo luč!", najbolj odmeven projekt pa je prav gotovo ponatis Bartolovega Alamuta, ki je ena najbolj prodajanih knjig v Sloveniji. Moja najljubša knjiga je Trinajst in pol življenj kapitana Sinjedlakca, ki je pravi posladek za knjigoljubce. (Zala)

 

Najlepši in najbolj pregleden prostor je imela po mojem mnenju založba Felix. Tudi sama najraje kupujem njihove knjige. Prav zato sem za knjigo z najlepšo naslovnico izbrala The Perks of Beeing a Wallflower ameriškega pisatelja S. Chboskyja. Sicer sama zelo rada berem in resnično uživam v branju . (Jasna)

 

Knjižnega sejma sem se ideležila zato, ker sem vedela, da bom našla kašno zanimivo knjigo zase, saj je bila ponudba res odlična - od leposlovja za odrasle in mladino, priročnikov, enciklopedij, slikanic za otroke ... Vsepovsod so bili prodajalci zelo prijazni, pomagali so z nasveti pri nakupu knjig. (Nuša)