Otvoritev razstave likovnih del

 

Četrtek, 9. februarja 2912, je bil na naši šoli čisto poseben dan. Z njim smo zaokrožili naše dogodke ob slovenskem kulturnem prazniku in začeli plesti tisto nitko, ki nas bo vodila skozi leto 2012 do jeseni, ko bomo nanjo nanizali zadnjo petljo – jubilejno prireditev ob petdesetletnici šole.  S kulturnim programom, v katerem so sodelovali člani KPD Svoboda Celje in učenci šole, smo odprli razstavo likovnih del članov društva, ki so ustvarjali konec decembra na mestnih ulicah in na svoja platna ujeli delčke otroške radosti v Pravljični deželi. Tako so v našo šolo prinesli zimo – in ko smo razstavo postavili, se je odzvala tudi narava: začelo je snežiti.


Razstavljene slike so bile naprodaj, dobiček  pa so člani društva sklenili podariti šolskemu skladu  IV. osnovne šole Celje za pomoč učencem pri plačilu šole v naravi. Donacija v višini 1000,00 EUR je bila predana skladu 7. marca 2012.


Radost v očeh vseh tistih učencev, ki jim bomo z donacijo pomagali, da bodo lahko brez velikih skrbi odšli v šolo v naravi, bo zagotovo največja zahvala članom KPD Svoboda Celje. Iskrena hvala torej vsem članom društva, predsednici, gospe Biserki Klajnšek, in Mestni občini Celje, ki je projekt podprla.


Nevenka Matelič Nunčič