"NEKEGA LEPEGA POPOLDNEVA"

 

V nedeljo, 7.11.2010, smo si učenci, ki obiskujemo izbirni predmet vzgoja za medije odšli v Ljubljano, natančneje na RTV, ogledat oddajo Nekega lepega popoldneva (NLP).

 

 

Ta dan je bil zame nepozabna izkušnja, saj smo si imeli možnost ogledati mnogo zanimivih stvari. Zanimivo je bilo opazovati dogajanje iz drugačnega zornega kota kot pred televizijskim sprejemnikom. Všeč mi je bilo, kako se je voditeljica pripravljala na nastop v živo. Všeč so mi bili tudi glasbeniki, ki so nastopali tisti dan v oddaji. Na splošno imam o tem dnevu same pozitivne spomine. Najprej smo torej neprekinjeno dve uri gledali snemanje v živo. Med tem so bili dodani prispevki, med katerimi smo se lahko pogovarjali, med samim snemanjem pa smo morali biti tiho. Bilo je res nepozabno. Po dveh urah zanimive oddaje smo imeli enourni premor. Med tem časom smo si ogledali tudi ostale studie. Z dvigalom smo odšli v spodnje etaže, kjer je klet, v kateri so shranjene mnoge stare stvari, ki jih lahko režiser še vedno uporablja. Tega si nisem tako predstavljala. Tam je velik prostor, kjer je veliko najrazličnejših predmetov, od stolov do najrazličnejših manjših stvari. Videli smo studio, kjer se snema dnevnik. Mislila sem si, da je to večji prostor, v bistvu pa sploh ni tako ogromen, kot je bil do takrat v mojih mislih. Po tem kratkem premoru smo se spet vrnili v studio, kjer se je snemanje oddaje nadaljevalo. Bilo je zabavno. Po koncu snemanja smo se odšli še fotografirat s sodelujočimi v oddaji. Ta dan je bil nepozaben in na žalost je minil zelo hitro. Upam, da bom lahko še kdaj obiskala to stavbo, kjer se vsak dan, po mojem mnenju, dogaja kaj zanimivega. Torej, zame je bila to zelo zanimiva, enkratna in izredna izkušnja, ki bi jo z veseljem ponovila kadarkoli.

Anja Počivavšek, 8.b

 

 

Sem ena izmed učencev, ki obiskuje izbirni predmet vzgojo za medije. 7.11. smo se odpravili v Ljubljano na RTV. Ogledali smo si  oddajo NLP (Nedeljsko lepo popoldne). Eden izmed uslužbencev, ki nas je vodil skozi vse studije, je bil zelo prijazen in vsak prostor je podrobno opisal. Doživetje je bilo, zame osebno, nekaj neopisljivega in bi z veseljem kdaj kaj takega še ponovila. Ogled te oddaje v živo je v meni vzbudil še večjo željo po lastnem uspehu na tem področju. Vsak studio in vse, kar k temu sodi, me je neizmerno navdušilo, pa tudi med oddajo sem neprecenljivo uživala. Iskreno sem zadovoljna z ogledom te oddaje in hvaležna,da smo dobili to priložnost.

Karmen Smrekar, 8.b

 

 

V Ljubljani mi je bilo zelo všeč, bilo je kar zanimivo, a med oddajo malo dolgočasno, ker po mojem mnenju teme in gosti za nas niso bili preveč zanimivi. Ogled hiše RTV Slovenije mi je bil všeč, saj smo lahko izvedeli , kje snemajo različne oddaje in kako vse skupaj poteka. Povedali so nam tudi, kako pripravijo studio za snemanje, izvedeli smo nekaj o rekvizitih itd. Bili smo tudi v skladišču, kjer hranijo vse potrebne stvari in pripomočke za snemanje in urejanje.

Sandra Oklobdžija, 8.a

 

     

 

Ogled oddaje v Ljubljani se mi je zdel zelo zanimiv. Všeč so mi bili prostori, ki smo si jih ogledali, in nasploh način dela, ki tam poteka. Veliko novega sem izvedela in se veliko naučila, zdaj si lažje predstavljam, kako to izgleda. Mislim, da se res moraš veliko pripravljati, preden stopiš pred kamere, ki te ves čas snemajo, da se ti besede ne zatikajo ali da nisi nerazumljiv. Zaposleni so bili zelo prijazni in so nam vse razložili. Tudi mi smo "sodelovali" v oddaji tako, da smo ploskali, kadar je bilo potrebno. Dan je bil zelo zanimiv in se že veselim novega obiska TV Celje.

Ajla Suljić, 8.b