Unescov tabor v Piranu

 

Po koncu šole, natančneje od 27.6. - 29.6. 2008, smo se Špela Ocvirk, Špela Hribernik in Tanita Pražen, učenke 8. in 9. razreda z mentorico, gospo Ksenijo Leskovšek – Korber udeležile Unescovega tabora  z naslovom Dediščina v rokah mladih – mladi posvojijo spomenik v okviru projekta Naše mesto - vaše mesto.
Bivale smo v OŠ Cirila Kosmača v Piranu. V taboru smo predstavljale raziskovalno nalogo Herkulovo svetišče in prikazale pot po celjskem obzidju. Predstavitev je bila zelo uspešna. Po predstavitvi smo si udeleženci morali izbrati vsak svojo skupino izmed tistih, ki so bile na voljo. Izbrale smo si gledališko.  
Že naslednji dan smo se udeleženci tabora popeljali z ladjico po morju vse do Strunjana in si ogledovali bližnjo okolico Pirana, medtem ko je hladen vetrič ves čas skrbel za to, da nam ni bilo prevroče. Po prijetni vožnji smo se še osvežili v prijetno hladnem morju. Kmalu smo se vrnili v šolo, se spočili, nato pa smo šli vsak po svoje. Z mentorico smo se odpravile do Tartinijevega trga in si skupaj ogledale nastop plesnih šol. Po nastopu pa dneva seveda še ni bilo konec, čeprav je ura kazala že nekaj minut do polnoči. Nekatere punce smo se zbrale na terasi in še dolgo v noč razpravljale o prijetnem dnevu in se smejale našim dogodivščinam.
Naslednji dan je napočil zadnji dan našega tabora. Zjutraj smo si privoščili jutranjo telovadbo (natančneje tek po piranskih uličicah) in krajši izlet k piranskemu obzidju. Po jutranjih aktivnostih smo se zbrali pri svojih skupinah in zvadili še vse potrebno za zaključno prireditev. Po vaji je sledila Zaključna prireditev, na kateri je vsaka skupina pokazala, kar se je naučila.
Kmalu za tem je sledilo slovo od tabora in prijateljev. Zavedali smo se, da se bomo odpravili vsak na svojo stran v upanju, da se še kdaj vidimo. V taboru smo se zelo zabavale in prepričane smo, da nam bo ostal v lepem spominu še dolgo časa.

 

                                                                                             

Špela Hribernik