Dragi učenci in učenke, spoštovani starši!

Šola je kraj prijetnega vrvenja in neprestanega dogajanja. Za našo Četrtko je to veljalo tudi med počitnicami, saj so jo že četrto leto zapored vzeli v roke najrazličnejši obrtniki. Letos so še posebej poskrbeli za zunanji videz – končno je ob šoli zrasla nova telovadnica, na zahodni strani se v 4. nadstropje vzpenja dvigalo, pa tudi šolskega igrišča ne prepoznamo več: kar samo vabi, da vzamemo v roke žogo, stečemo po atletski stezi ali se spustimo po toboganu med otroškimi igrali. 

Za vse to bo dovolj časa med šolskim letom. In še za marsikaj drugega. V tem letu bomo spoznavali nov program v drugem triletju, v 4. razredu. Devetletka prinaša veliko zanimivega, ves čas pa doživlja tudi spremembe, ki naj bi bile vam, učencem, predvsem v korist. Preizkusili bomo, ali fleksibilni predmetnik res lahko prinese kakšno razbremenitev, veselili se bomo drugačnega dela v okviru dnevov dejavnosti in v šoli v naravi, zelo skrbno načrtujemo vse ekskurzije, s katerimi bi radi dopolnili znanje, pridobljeno pri pouku. Želimo si, da bi bilo to znanje trajno in uporabno.

Z ustvarjalnim delom  in naklonjenim sodelovanjem bomo ustvarjali skupaj. K sodelovanju vabimo tudi vas, spoštovani starši. Seznanite se z našim delom, pogovorite se z učitelji, pridite, ko vas povabimo ali ko začutite, da bi morali priti.

Skozi šolsko leto naj vas vse spremlja naš tiskani Kažipot. Sproti ga dopolnjujte z novimi podatki, zabeležite vanj vse tisto, česar ne smete pozabiti ali kar se boste še dogovorili, pa bo postal nepogrešljiv pripomoček pri načrtovanju vašega dela in uresničevanju vaših ciljev. Pri tem pa bodite vztrajni in nikar ne pozabite: svoje cilje boste dosegli le, če boste premagovali sebe in ne drugih.

Verjamem, da bo tudi leto, ki se v teh dneh začenja, enkratno, uspešno  in neponovljivo.

Nevenka Matelič Nunčič, ravnateljica