Spremenite navade, ne podnebja

Kolesarjenje po Fackini kolesarski poti smo izvedli v četrtek, 21.9. 2006, kar sovpada z evropskim tednom mobilnosti. V letošnjem letu so osrednja tema tedna mobilnosti spremenjene podnebne razmere, ki jih povzročajo prekomerni izpusti toplo grednih plinov. Namen sodelovanja v tednu mobilnosti je opozoriti na smiselno in varčno uporabo vozil z motorji z notranjim izgorevanjem. Z uporabo koles lahko ta vozila do neke mere nadomestimo. Kolo prihrani prostor in energijo, ne povzroča niti hrupa niti onesnaževanja zraka. Prispeva k trajni mobilnosti in splošnemu dobremu počutju.


Letos kolesarimo že četrtič zapored. Na pot se nas je podalo šestdeset kolesarjev. Med kolesarji je bil tudi župan MO Celje, ki je pred začetkom vožnje v krožišče pred šolo posadil drevo.

Fotografije


Ali veste, da vsako drevo proizvede količino kisika, ki zadošča za dva človeka do konca njunega življenja? Če 20 let vsak dan prevozite 50 km z bencinskim motorjem, boste morali posaditi 108 dreves, da boste nadomestili svoje emisije.