Dragi učenci in učenke, spoštovani starši!

 

Triinštiridesetič zapored se tokrat odpirajo vrata IV. osnovne šole Celje. Začetek šolskega leta 2004/2005 pričakujemo vznemirjeni, radostno in radovedno hkrati. Med počitnicami so na šoli potekala velika gradbena in prenovitvena dela, šola je dobila novo podobo. Zdaj imamo lepe, sodobno opremljene učilnice, popolnoma prenovljene spremljajoče prostore, uresničuje se tudi največja želja vas, učencev: ob glavnem vhodu v šolsko zgradbo so urejene garderobe z garderobnimi omaricami.

Kako se bomo počutili v novih prostorih? Prostorom vdihnemo čar ljudje, mi vsi, ki vanje vstopamo, se tam srečujemo in skupaj odkrivamo skrivnosti življenja. Prepričana sem, da bomo znali ta čar prenesti tudi v prenovljeno zgradbo.

Prenova seveda še ni končana, gradbišče okoli šole bo ostalo, zato bo povečana skrb za varnost še naprej naša vsakdanja spremljevalka. Varna pa naj bo tudi pot v šolo in iz nje, zato ne pozabite na previdnost, izbirajte manj prometne poti in upoštevajte prometne predpise.

Novi podobi šole se pridružujejo nove vsebine. Prve izkušnje v devetletki že imamo, spodbudne so, hkrati pa nas zavezujejo, da se ravno tako zavzeto pripravljamo na vse tisto novo, kar prinašata 2. in 8. razred devetletke. Prenovljeni programi seveda zahtevajo drugačno delo, tudi učenci imate veliko več možnosti, da pokažete, kaj vse znate in zmorete. Nikar ne zamudite te priložnosti!

Skupaj se veselimo ustvarjalnih dni v šolskem letu 2004/2005! Kot Unescova šola – in od letos naprej regijsko Unesco središče – bomo še naprej odprti za nove priložnosti in izzive. Tudi zato nas čaka veliko zanimivih nalog, ki jih bomo uspešno reševali, če bomo prisluhnili drug drugemu, sodelovali in si pomagali.

Nevenka Matelič Nunčič

Ravnateljica