Unesco ASPnet


SVETOVNI DAN MIRU

Osnovna šola Lava Celje nas je povabila k sodelovanju v njihovem projektu „Pozdrav ptic miru“, ki je namenjen obeležitvi  Svetovnega dneva miru, ki je bil 24. septembra 2010.


Z veseljem smo se vključili v njihov projekt in zato smo na šoli pričeli s pisanjem in zbiranjem misli in pregovorov o miru. Sodelovali smo vsi učenci šole. Ptice miru smo zgibali po tehniki „origami“, jih risali, barvali, oblikovali iz DAS mase ter spekli ptičke s testa. Na izdelke - ptice smo prilepili misli o miru.


V soboto dopoldan, 25. septembra, smo se člani UNESCO krožka z mentorico, ga. Ksenijo Leskovšek Korber, zbrali v centru mesta „Na Zvezdi“. Tu je bil organiziran zaključek projekta. Člani smo se razdelili v pare, vzeli košare s pticami miru, odprli dežnike ter se odpravili  po mestu med obiskovalce celjskega središča. Mimoidoče smo prijazno ustavljali ter jim ponudili ptico miru, se z njimi pogovarjali, nekateri pa so nam v zahvalo povedali kakšno svojo misel o miru. Tudi te misli smo zbrali in jih zapisali. Kljub slabemu vremenu smo podarili skoraj vse ptice in zbrali veliko misli.


Vse misli smo zbrali in oblikovali „Album misli o miru“. V novem šolskem letu pa bomo vanj dopisali nove misli.

 

ŠOL.L. 2010/11

Člani UNESCO krožka IV. osnovne šole Celje