SREBRO ZA OPZ IV. OŠ CELJE

V češkem Olomoucu mladi pevci osvojili srebro


Od 9.-11.6. je na Češkem, v starodavnem mestu Olomouc, potekal mednarodni pevski festival pod imenom FESTA MUSICALE. Udeležilo se ga je več kot 7000 pevk in pevcev iz celega sveta - prišli so celo iz daljnega Singapurja - ki so v različnih zborih zvesti lepemu petju. Tekmovanje je bilo razdeljeno na več skupin in v skupini otroških pevskih zborov do 12 let, se je predstavil tudi Otroški pevski zbor IV. osnovne šole Celje.

Otroški pevski zbor IV. osnovne šole Celje se je tekmovanja na Češkem udeležil na pobudo mnogih glasbenih kritikov, ki so spremljali njegov nastop na otvoritvenem večeru Mednarodnega pevskega festivala, ki je bil aprila v Celju. Mladi pevci so se takrat odlično predstavili in si zaslužili priznanja in pohvalne besede strokovnega in laičnega občinstva.

OPZ sestavlja 56 otrok, starih od 7 do 12 let. Na Češko se jih je odpravilo 44. Zborovodkinja, ga. Jolanda Ipšek-Ulrych, je za tekmovanje pripravila 10-minutni program, ki ga je zbor izvedel tako dobro, da je prejel srebrno priznanje. V skupnem seštevku točk jim je zmanjkala le ena točka, da bi se ovenčali z zlatom. Člani zbora so bili kljub temu nad vsem, kar so doživeli na Češkem, navdušeni. Že samo potovanje je bilo verjetno za mnoge od njih ena od najzanimivejših izkušenj, ki so jih doživeli doslej.

Zborovodkinja, ga. Jolanda Ipšek-Ulrych, je svoje pevce in pevke zelo pohvalila. Podarila je, da je OPZ IV. OŠ Celje na Češkem odlično predstavil Celje in Slovenijo. O tem priča že naslovnica češkega dnevnika Olomoucky den, na kateri se je od vseh sodelujočih 175 zborov pojavil prav OPZ iz Celja. Nastop je bil po mnenju zborovodkinje izveden na visoki umetniški ravni, otroci so se v pravem trenutku znali popolnoma skoncentrirati in predati le glasbi.

Čeprav smo za otroke stiskali pesti vsi, ki smo vedeli, kako pomembno je to tekmovanje, pa je bila najbolj na trnih verjetno ravnateljica IV. osnovne šole Celje, ga. Nevenka Matelič-Nunčič, ki je po srečni vrnitvi otrok dejala: "Ponosna sem na naše učence in vse, ki so sodelovali pri tem projektu. Veliko dela in prostega časa so vložili vanj. Srebrna medalja je velik dosežek in zato čestitke prav vsem: pevcem, zborovodkinji in spremljevalcem.

 

Zapisala: Barbara Vukovič

 

Foto-galerije:

 

Učenci so povedali...