Header image  

 
line decor
  IV. osnovna šola Celje
line decor
 

 

Odjava prehrane: 4os.odjava.prehrane@gmail.com

JEDILNIK

4. teden

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

ponedeljek
21. 10. 2019

polbela kajzerica (G1)
EKO med/ maslo (M)
(M, S, O)
mleko (M)/ sadni čaj

ovseni kruh (G1, G3)
tamar mlečni namaz (M)
sveža rdeča paprika
sadni čaj

zelenjavni ričet (G1,  G6) s kranjsko klobaso
mešani pšenični kruh (G1)
domače pecivo- marmorni kolač (G1, M, J)
mešani sadni kompot

torek
22. 10. 2019

buhtelj brez sladkornega posipa (G1, M, J)
kakav (M, S)

mlečni zdrob s proseno kašo (G1,M)
kakavov posip (S)
banane

svinjska ribica v naravni omaki
dušen riž z zelenjavo in šampinjoni
zeljna solata s fižolom
sezonsko sadje

sreda
23. 10. 2019

ajdov kruh (G1)
mlečni namaz (M)
otroški čaj z medom
suho sadje (SO2)

rožičeva potička
 (G1, M, J, O)
 sadni čaj

Dodatno: šolska shema: lokalno mleko in
jabolka lokalne pridelave

goveja juha z ribano kašo (G1, J, LZ)
govedina s špinačo (M)
pire krompir (M)
sezonsko sadje

četrtek
24. 10. 2019

pečene kruhove rezine (G1, M, J)
zeliščni čaj z limono in medom

pšenična štručka (G1)
piščančja hrenovka (S)
gorčica (GS)
šipkov čaj, mandarine

piščančji zrezek v smetanovi omaki (G1)
njoki ( G1, M, J)
endivija solata s koruzo
sezonsko sadje

petek
25. 10. 2019

mlečni zdrob s proseno kašo (G1,M)
kakavov posip (S)

polnozrnati rogljiček z marmelado (G1, M, J)
BIO sadno- mlečni smuti (M)

polnozrnati špageti (G1, J)
mesno – zelenjavna omaka ( M)
parmezan (M)
rdeča pesa v solati 

 

Oznake alergenih snovi (PDF)

V primeru izrednih dogodkov/razmer si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika. Pri pripravi obrokov se trudimo zmanjševati uporabo soli, sladkorja in bele moke. Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

DOBER TEK!

 

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

 

 

Jedilnik pripravlja Martina Zapušek..