Združeni arabski emirati (ZAE oz. UAE), so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka. So z nafto bogata obmorska puščavska država. Državo sestavlja sedem emiratov, med njimi je najbolj znan emirat Dubai.

Dubai je eno izmed najbolj znanih in najbolj se razvijajočih mest na svetu. Ko so v UEA nekaj več kot pred 30 leti odkrili nafto, se je iz puščavskih mestec razvila prava meka za podjetja in podjetnike, v zadnjem času pa tudi za ljudi, ki preprosto hočejo živeti v UAE.
Dubai ima ta trenutek ogromno gradbišč in kar 20% vseh žerjavov tega sveta se nahaja v tem mestu. Rast je neverjetna, kar pa včasih povzroča nemalo težav v prometu.

Gospodarstvo brez davkov cveti; v Dubai-u sta za sedaj obdavčena le turizem in alkohol.

Ski Dubai – Pokrito smučišče:
Lahko rečemo, da kot protiutež japonskim domislicam pokritih smučišč, v Dubaju nastajajo snežne površine v sklopu velikega centra, ki bo vključeval tudi največji shopping center na srednjem vzhodu, imenovan “Emirates Mall”. Smučišče ima 5 smučarskih prog različnih težavnostnih stopenj, od najlažje zelene do najtežje črne proge, tako da je poskrbljeno tudi za tiste bolj zahtevne smučarje. Snežna površina v velikosti treh nogometnih igrišč je prekrita s 6000 tonami umetno izdelanega snega.

Burj Dubai - Dubajski stolp


Najvišji stolp vseh časov, ki se bo bohotil ob bulvarju Sheikha Zayeda bo poskrbel, da se nam bo obiskovalcem Dubaja zvrtelo od višine. Njegova višina je skrbno čuvana skrivnost, ki bo razodeta svetu šele ob njegovi otvoritvi.

V Burj Dubaju bodo tako poslovni kot stanovanjski prostori. Stolp gradijo tako, da bo nadgradljiv. To pomeni, da ga bodo ob morebitnih tekmecih (v višini) na drugih koncih sveta, lahko poljubno dograjevali. Projekt Burj Dubai naj bi v prihodnosti postal novi zaščitni znak Dubaja.

The Palms – Palme:


Palme se najlepše vidijo iz zraka. Danes lahko z obale vidimo ladje, ki v morje bruhajo pesek in gradijo trdne sipine, iz katerih rastejo tri gromozanske skupine otokov v obliki palm.

Palma Jebel Ali bo za dvakrat večja kot palma Jumeriah, nad njeno krošnjo bo skupek otokov oblikoval napis v arabščini iz islamske svete knjige Korana. Tretja palma, ki jo gradijo, je palma Deira, ki bo še za dvakrat večja od palme Jebel Ali. Ta palma bo za razliko od palme Jebel Ali ter palme Jumeirah, ki bosta služili predvsem turističnim namenom, namenjena novim stanovalcem Dubaja. Po nekaterih podatkih naj bi na njej zraslo do 7800 stanovanjskih stolpnic. Po vsem tem ni čudno, da Palme že danes imenujejo osmo čudo sveta.

Burj Al Arab Hotel je zaščitni znak Dubaja in simbolizira razpeto jadro.

Dubai - Združeni arabski emirati