Pa se odpraviva na dolgo pot. Obiskala bova najmanjšo in od Evrope najbolj oddaljeno celino. Do nje bova z letalom potovala skoraj cel dan. Uro bova prestavila za 7 ali 9 ur (če naprej ali nazaj, boš ugotovil sam). Z Avstralci se bova sporazumevala v angleščini; britansko kraljico pa ne bova smela kritizirati (zakaj ne, boš zopet sam ugotovil). Presenečena bova nad rastlinstvom in živalstvom, ki je nekaj posebnega. V prvem delu boš spoznal še razvoj tega kontinenta z eno samo državo, od bumeranga do današnjih stolpnic.

Preberi snov in oblikuj zapis v zvezek! V zapis snovi vključi tudi naloge, ki jih sproti rešuješ!


Učna enota je razdeljena na posamezne smiselne celote.

Pojdi po vrsti in "obdelaj" gradivo v skladu z navodili. Na vrhu vsake strani imaš povezave in kazalo, ki ti pove, kje se nahajaš. Najprej si oglej temeljna znanja, ki naj bi jih pri vsaki snovi osvojil. Če te zanimajo podrobnosti, si lahko gradivo dodatno pojasniš ali se z njim podrobneje seznaniš. Ponekod imaš navedeno tudi dodatno literaturo ali spletne naslove, s katerimi si znanje dodatno poglobiš. Gradivo vsebuje razlago snovi, ponazoritve (filmske izrezke ali simulacije ter zvočne datoteke ), tvoje obveznosti in naloge za preverjanje uspešnosti tvojega dela. Na razpolago ti je pomoč. Občasno moraš določena gradiva posredovati sošolcem ali učitelju.

Na povezavi "kaj znaš" so navedeni cilji tvojega dela in naloge za preverjanje. Tukaj pa si preberi, kaj pomenijo posamezne ikone.