Navodila

S pomočjo učnih predlog o Avstraliji spoznaš značilnosti in nenavadnosti najmanjšega kontinenta na Zemlji. Gradivo je razdeljeno na 4 poglavja (opredelitev Avstralije, naravne razmere, prebivalstvo in gospodarstvo), ki se odpirajo v ločenih oknih. Pri samostojnem delu slediš navodilom in sproti rešuješ navedene naloge.

Način dela

  1. Gradivo vsebuje razlago snovi, ponazoritve, tvoje obveznosti in naloge za preverjanje. Predvideno je sodelovanje s sošolci s pomočjo klepetalnic, elektronske pošte ali mobilnih telefonov. Določeni so roki, do katerih moraš naloge opraviti ali oddati izdelke.
  2. Po vsebinah se pomikaš s pomočjo aktivnih povezav (linkov). Za vrnitev uporabiš gumb "nazaj" ali slediš navodilom. Nekatere povezave se odpirajo v novih oknih, da jih lažje uporabljaš med delom.
  3. Najprej prebereš navodila in učne cilje.
  4. Učno gradivo preštudiraš, si urediš smiselni zapis, rešiš naloge in jih zapišeš. Skušaš si čim več zapomniti. Novo snov povezuješ s tistim, kar že znaš. Zbiraš fotografije, časopisne izrezke, skice, vtise iz filmov, revij idr. Temeljna znanja lahko poglobiš z zanimivostmi, podrobnostmi ali zahtevnejšimi nalogami.
  5. Sprašuj kolege in učitelja. Bodi vztrajen in dosleden! Počasi se daleč pride!

Potrebščine

Pri delu potrebuješ zvezek, šolski atlas, pisala, osebni računalnik, internetni priklop hitrosti 512 Kb/s in tiskalnik. Na razpolago imaš dva slovarčka (slovar manj znanih besed ter angleško-slovenski slovar). Za delo potrebuješ programe za sprejemanje in posredovanje multimedijskih predstavitev (filmi in simulacije - Quick Time Player, Real Player in Windows Media Player; fotografije in predstavitve - Power Point, računalniške simulacije in animacije s končnico .swf pa odpiraš z Internet Explorerjem), programsko opremo za urejanje besedil in tisto, ki podpira internetne storitve: elektronsko pošto (Pegasus Mail ali Outlook Express), klepetalnice (IRC in Windows Messenger) ter internetne brskalnike (Internet Explorer ali Mozilla). Za uspešno delo moraš znati uporabljati omenjene programe.

pomen ikon >>>