Prodaja mladik »izumrlega« borovca

Organizatorji avkcije v Avstraliji na kateri so glavni predmet prodaje bile sadike "izumrlega" drevesa iz vrste borovcev iz obdobja jure, so zbrali nekaj več kot milijon avstralskih dolarjev.

Drevo je veljalo za izumrlo že dobra dva milijon let, vse dokler pred desetletjem, povsem po naključju, v neki dolini severno od mesta Sidney niso našli petnajst dreves. Vrsta je tako stara, da je po mnenju strokovnjakov obstajala že pred 200 milijoni let.

Strokovnjaki so z odrezki najdenih dreves vzgojili 292 mladih dreves, ki so jih na avkciji ponudili ljudem. Zanje so iztržili natanko 1.059.162,00 avstralskih dolarjev.

Avkcije so se udeležili ljudje z vsega sveta, največ dreves pa so prodali na Portugalsko, v Francijo, Nemčijo, Japonsko, Veliko Britanijo, Irsko, Kanado in Novo Zelandijo."

http://novice.svarog.org/?Novica=2382
Aha - drevo iz obdobja jure... a si gledal film Jurski park? Na spletnih straneh poljubne banke poišči tečajnico (kjer je navedena vrednost tujega denarja) in ugotovi vrednost avstralskega dolarja ter izračunaj, koliko € so zaslužili s prodajo 292 mladih dreves!